Ani poslední červencový víkend nebude v regionu skoupý na kulturní, zábavní či společenské akce. Lidé mohou vybírat z nabídky koncertů, pohádkových představení, prohlídek zajímavých objektů či tradiční pouti.

CV fest

Příznivci rockové muziky si po týdenním půstu mohou opět „dobít baterky". Po kadaňském Vysmátém létu nabízí v sobotu další hudební festival obec Vrskmaň nedaleko Jirkova. Hostí multižánrový hudební přehlídku CV fest, představí se například kapela Wait, mostecká Final Pain, sokolovská skupina Boron, Metallica Revival Beroun či seskupení litvínovských gymnazistů Definitivní ententýk. Návštěvníci festivalu mohou přespat ve stanech na vyhrazené ploše.

Vejprtská pouť

Vejprty čeká v sobotu jedenáctý ročník tradiční pouti na náměstí TGM. Oproti loňským jubilejním dvoudenním oslavám bude tentokrát program skromnější. Pouť se uskuteční na dvou scénách, začíná na náměstí v 11:30 hodin koncertem dechovky Veselí muzikanti. Vyvrcholí ve 22:30 hodin vystoupením mostecké hudební skupiny Carpatia Castle. Scéna v budově bývalé jednoty je věnována zejména dětem. Uvidí zde dvě pohádky, a to od 14:00 hodin představení Vlk a tři kůzlátka a o dvě hodiny později Zlatovlásku. Pouť ve Vejprtech obnovili po šedesátileté odmlce. Už jedenáctý ročník dokazuje, že se podařilo na historickou tradici úspěšně navázat.

Prohlídky

Na sobotu se chystá každoroční „Den kostela" ve Volyni v Krušných horách. Nejstarší kostel středního Krušnohoří, jeho vznik se datuje do doby před osmi sty lety, se opět otevře k prohlídce prázdninovým návštěvníkům. Program posledního červencového víkendového odpoledne začíná ve 14:00 hodin. Pracovníci archeologického ústavu a muzea zájemcům o historii a archeologické bádání zájemcům podají odborný výklad.

K prohlídce pevnostních objektů nad Chomutovem zvou veřejnost také nadšenci z Muzea československého opevnění „Na Kočičáku".

Workshop

Naučte se něco nového a odnést si domů vlastní výrobek mohou návštěvníci sobotního worshopu v chomutovském Podkrušnohorském zooparku. 

Podrobný přehled akcí na víkend i celý týden najdete ZDE