V části, kde stojí hlavní katolický chrám města, kostel Povýšení svatého Kříže, vyroste autobusová zastávka zapadaná sněhem a opodál vánoční strom a trhy. Půjde o kulisy pro filmové natáčení reklamního spotu společnosti Vodafone.

„Hledali jsme typicky české náměstí a Kadaň je krásná a malebná. Nejsou tu socialistické stavby, které by kazily dojem,“ ocenil lokační manažer produkční společnosti Film Makers Robert Jandera. „Roli hraje také to, že není daleko od Prahy, dříve jsme hodně natáčeli v Mělníku, ale chtělo to změnu. Kadaň byla logickou volbou nejen pro svou krásu, ale i nadprůměrnou vstřícnost vedení,“ dodal.

Na oslavách bude živý "tatíček" Masaryk. Ztvární ho Jan Kohout, člen Muzea československého opevnění z let 1936-1938 Na Kočičáku.
Chomutov přivítá na oslavách republiky Masaryka, v Kadani vytvoří živý nápis

Přípravy na natáčení začnou v pátek a samotné natáčení bude probíhat v noci z 27. na 28. října. Filmaři počítají s tím, že noční natáčení přiláká diváky, budou ale hlídat, aby se nedostali do záběru. Hned ráno náměstí uklidí, takže bude připravené pro následné oslavy výročí sta let republiky.