„Bylo to ošklivé, dělám v Globusu a viděla jsem to na vlastní oči. Chudáci lidi lítali ze strany na stranu… Mohlo dojít k velkému neštěstí a mohlo tam být moc mrtvých," popsala svůj zážitek na svém facebooku Majka Kédlová.

Mladík poté pokračoval v jízdě. Vydal se šílenou rychlostí směrem na Most. Na koridoru rychle jedoucí vůz začala pronásledovat policejní hlídka, řidič pod tlakem u odbočky na Most vyjel mimo vozovku do trávy a havaroval.

Nic se mu nestalo, policisté jej zadrželi a odvezli na služebnu. Za výtržnictví řidiči hrozí podle policejní mluvčí Jaromíry Střelcové až dvouletý trest, nejspíš ale skončí na psychiatrii.

„Mladík nebyl pod vlivem alkoholu či drog, zjevně ale mluvil z cesty. V současné době je v péči lékařů, kteří uvažují o jeho umístění v psychiatrickém zařízení," uvedla Střelcová.

Při průjezdu Globusem řidič poškodil hliníkové lamely u podlahových rohoží a voskový povrch dlažby. Vedení prodejny předběžně vyčíslilo škodu na padesát tisíc korun.

Za nečekaný a nestandardní označila mladíkův manévr mluvčí společnosti Globus Pavla Hobíková. „Jsme překvapeni, žádný podobný případ jsme dosud nezaznamenali. Bezpečnost našich zaměstnanců a zákazníků je pro nás velmi důležitá. Naše běžná bezpečnostní opatření fungují, tuto situaci však nebylo možné předvídat. Ředitel chomutovské pobočky s bezpečnostní agenturou celý incident ještě vyhodnotí. Nemyslíme si ale, že bychom něco měnili. Zóna, kudy mladík projel, je veřejným prostorem. V něm bychom pocit svobody a soukromí našich zákazníků neradi omezovali," vysvětlila.