Tragický a zároveň trochu kuriózní případ se stal v noci z pondělí na úterý v Kadani. Do kontejneru na ele- ktrooadpad se rozhodl vlézt a prohledat jej jeden z „hledačů pokladů". Nevěděl však, že místo vysněných peněz nalezne v kontejneru smrt.

V pondělí 19. srpna, krátce před půlnocí, kdosi zavolal na tísňovou linku, aby oznámil, že v kontejneru na elektroodpad v kadaňské ulici Na Průtahu uvízl člověk. „Na místo ihned vyjela jednotka hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje ze stanice Klášterec nad Ohří a dobrovolná jednotka z Kadaně," informoval mluvčí hasičů Lukáš Marvan. Ti pak krátce po příjezdu muže z kontejneru vyprostili a předali Zdravotnické záchranné službě, která právě dorazila na místo.

„Muž už byl mrtvý. Nezbylo nám, než konstatovat smrt," přiblížila zásah lékařka Zdravotnické záchranné služby Jarmila Nechalová. „V podstatě se v tom kontejneru oběsil," dodala. Záchranáři pak případ předali policistům.

Pár kousků vyhozeného odpadu, které by se daly prodat do sběrny, tak stály další lidský život. Muž z Kadaně nebyl prvním, komu se otočné víko, v kontejneru stalo osudným.

V červené pasti skončil před měsícem také život sedmatřicetiletého muže z Prahy. Ten tentokrát uvízl v kontejneru na nepotřebný textil, který funguje na podobném principu, jako kontejner na elektroodpad.