Za tři týdny poprvé a pak vždy dvakrát měsíčně. Pro čerstvou zeleninu, kozí sýr, domácí med a další farmářské výrobky si budete moci opět chodit na chomutovské náměstí.

Po úspěšných dvou ročnících farmářských trhů bude totiž město ve spolupráci s občanským sdružením Český um Artificium Bohemicum pokračovat v jejich pořádání. „Občané se tak mohou těšit na farmářské trhy zhruba každou druhou sobotu od jara až do podzimu. Letošní novinkou by mělo být zaměření jednotlivých trhů na vybrané produkty a doprovodný kulturní program," řekl náměstek primátora Martin Klouda.

Sortiment prvovýrobců a prověřených dodavatelů čerstvých a kvalitních potravinářských výrobků by měl být rozšířen o jarní sadbu, sezónní ovoce, zeleninu, dále pak sýry, masné a uzenářské výrobky z tuzemských chovů a zpracované místními řezníky, med, slané a sladké pečivo, ovocné šťávy, mošty, houby, květiny a další.

Kdy budou farmářské trhy v Chomutově?

Farmářské trhy budou na náměstí 1. máje celkem osmnáctkrát. Budou probíhat vždy v sobotu, a to od 8 do 12 hodin. Na první se mohou kupující těšit již 16. března, další pak budou v těchto dnech: 30. března, 13. a 27. dubna, 11. a 25. května, 8. a 22. června, 13. a 27. července, 10. a 24. srpna, 7. a 21. září, 5. a 19. října, 2. a 16. listopadu.