Dvacet minut rozpravy a volení různých komisí. Pak třicet vteřin hlasování. A pak konec. Takový byl průběh pondělního zasedání kláštereckého zastupitelstva, kde chtěla opozice odvolat starostu Jana Houšku.

Ale jak už před několika dny sám starosta v Chomutovském deníku prorokoval, bylo to pouze „zbožné přání" opozice. Ta sice přišla na zasedání  v plném počtu, ale stále to znamenalo pouze devět hlasů místo potřebných jedenácti. Z koalice bylo na místě jen minimum lidí. Jako by věděli, že tam budou stejně zbytečně…

Zastupitelstvo začalo stejně jako jiná zasedání, volila se návrhová a ověřovací komise, diskutovalo se o programu. Ten měl pouze dva body, řešení místa ředitele/ředitelky ZŠ Krátká a odvolání starosty. Jenže jakmile po dvaceti minutách došlo na jeho schvalování, zvedlo se podle očekávání jen devět rukou. „Program nebyl schválen, takže musím toto zasedání ukončit," prohlásil pak jen lakonicky starosta Houška.

Jaroslav Kohout, jeden z hlavních představitelů opozice, pak jen do lavic určených pro občany zvolal protestní „Tak tohle jsou vámi zvolení zastupitelé, dámy a pánové." Několik místních tam opravdu sedělo, mezi nimi se také ozývalo nespokojené bručení, že nakonec k samotnému jednání v podstatě nedošlo.

„Dopadlo to tak, jak jsme říkali už dopředu," uvedl poté pro Chomutovský deník Jan Houška. „Nikdo nemůže čekat, že budu hlasovat pro program, jehož součástí je moje odvolání. Skončím, až já budu chtít skončit."

Byl to už pátý pokus starostu odvolat, poslední se uskutečnil před rokem. Opozice nyní vyčítá starostovi a vedení města, že nejmenoval do čela základní školky v Krátké ulici Janu Dimunovou, přestože ji po výběrovém řízení doporučila i hodnotící komise. Dimunová je opoziční zastupitelkou a proto v tom řada lidí vidí politickou mstu. I to chtěli zastupitelé v pondělí projednávat, ale ani na tento bod nedošlo.