V pondělí 29. prosince sice přivítali první lyžaře ve Ski areálu Alšovka v Měděnci, stále je však v provozu jen malý vlek. „Předpokládali jsme, že zprovozníme i velký vlek a tím také možnost nočního lyžování. Počasí nám ale plány překazilo. Za současných teplot zasněžovat nelze. Sjezdovka s malým vlekem je ale zatím zasněžená dostatečně," uvedl Vladimír Klíma ze skiareálu.

V pátek poprvé přivítali lyžaře ve Ski areálu v Pyšné. V provozu je malá sjezdovka a dětský skipark. „Vzhledem k vysokým teplotám jsme ale museli přerušit zasněžování děly, takže uvidíme, jak to bude vypadat v příštích dnech. Každopádně po loňské katastrofální sezoně se zatím ta letošní také nevyvíjí nijak příznivě," řekl Tomáš Procházka z lyžařského střediska.

O týden, až na sobotu 11. ledna, posunuli začátek sezony ve Ski areálu Mezihoří. „Chtěli jsme pozvat první lyžaře už tento víkend. Stoupající teploty ale neumožnily, abychom dostatečně zasněžili i vrch sjezdovky. Meteorologové slibují, že další dva dny by mělo mrznout, což už by nám k doplnění potřebného množství sněhu mělo stačit," uvedl Jaroslav Toman z mezihořského areálu. Pevně věří, že letošní sezona nebude kopírovat tu předcházející. „V sezoně 2013/2014 jsme fungovali jen 29 dní. V případě dobrých podmínek je to ale až trojnásobek. Ani začátek této sezony není nijak růžový. Přišli jsme o vánoční prázdniny a také období mezi svátky, kdy vykazujeme nejvyšší tržby. Ve zbylém období prakticky už jen paběrkujeme," doplnil Toman. Situace se podle něj může měnit každým dnem, lyžaři by proto měli sledovat webové stránky areálu www.tjmezihori.cz.

Nejlepší podmínky nabízí tradičně Ski areál Klínovec. V provozu jsou sjezdovky Dámská, Pařezovka, Přemostěná, Turistická, Slalomák a Jáchymovská a lanové dráhy Dámská, CineStar Express, Prima Express a Suzuki. Celkem si tak návštěvníci areálu mohou zalyžovat na více než deseti kilometrech sjezdových tratí které pokrývá 20 až 60 centimetrů technického sněhu.