Měsíc hledal chomutovský magistrát nového tiskového mluvčího.

Od pondělí 25. srpna nastoupil na tento post šestatřicetiletý Tomáš Branda. Bývalý novinář a fotograf pocházející z Mostu bude mít na starosti komunikaci s veřejností, médii a přípravu komunikační strategie města.

Branda pracoval osm let jako redaktor – fotograf v Denících Bohemia. Poté odešel na „volnou nohu“, přičemž se věnoval volné i komerční fotografické tvorbě, přispíval do celostátních i regionálních periodik.

„Práci tiskového mluvčího chápu jako další výzvu ve své kariéře. Půjde především o nastavení komunikace jak vně, tak uvnitř radnice. Komunikaci za město je zapotřebí sjednotit a dát jí určitý směr. V těchto věcech zde bohužel zatím panovala určitá roztříštěnost,“ prohlásil Branda.

Primátorka města Ivana Řápková k tomu dodala, že město chce své koncepční záměry lépe prezentovat a poskytovat veřejnosti ucelené informace o všech projektech a aktivitách.

Křeslo tiskového mluvčího je však za poslední rok více než horké. Bývalého tiskového mluvčího Luboše Mizuna vystřídal v polovině května Pavel Novák. Ten kvůli této funkci dojížděl až z Prahy. Na magistrátu však vydržel jen dva měsíce. Opustil jej kvůli nedostatečné spolupráci a komunikaci. Nyní město povolalo dalšího přespolního muže. „Jsem si vědom, že práce tiskového mluvčího je náročná a ne každý má pro její vykonávání předpoklady. Pevně ale věřím, že moje práce bude pro radnici v dlouhodobém horizontu přínosem,“ uvedl nový mluvčí.