Lanovka si při testech poradila bez problémů s maximální předepsanou zátěží 27 700 kilogramů, cestující představovalo až 450 pivních sudů. „Pivní sudy jsou dobře manipulovatelné, svou vahou navíc přibližně odpovídají váze člověka.  Máme za sebou pravděpodobně největší zátěžové zkoušky lanové dráhy na území České republiky. Lanovka totiž měří 2 200 metrů, je například dvakrát delší než stejný typ lanovky na severní straně Klínovce, kterou jsme zprovoznili předloni,“ vysvětlil jednatel    společnosti Skiareál Klínovec Petr Zeman.

Testy prověřily brzdové a bezpečnostní systémy nové lanovky, první cestující sveze začátkem prosince. „Už začátkem července sice uvedeme lanovku do zkušebního provozu a uskuteční se i její kolaudace. Vzhledem k pokračujícím pracím na vybudování nových parkovišť, retenční nádrže na vodu, trafostanice či lyžařské školy budou pozemky u nástupní stanice lanovky jedním velkým staveništěm. V provozu tak bude až do konce října jen stará jednosedačka, která po této letní sezoně definitivně ukončí provoz,“ doplnil Zeman.

Lyžaře potěší kromě lanovky i nová Jáchymovská sjezdovka, která je podle Zemana svými parametry unikátní nejen v Krušných horách, ale i ve srovnání s ostatními tuzemskými lyžařskými centry. Je bezmála tři kilometry dlouhá,  zabírá plochu patnácti hektarů. Její šířka dosahuje v průměru padesáti  metrů, v některých místech však až 100 metrů. Za zmínku stojí i pětisetmetrové převýšení svahu.
Rozsáhlá investice do modernizace a zvýšení atraktivity areálu bude pokračovat v létě a na podzim vybudováním potřebné infrastruktury. V dolní části lanové dráhy vznikne nové zázemí s občerstvením, lyžařská škola, půjčovna lyžařského vybavení, WC, parkoviště pro 600 vozů,  a dvě retenční nádrže na 15 000 metrů krychlových vody. 

INVESTICE V ČÍSLECHModernizace jižní strany klínoveckého skiareálu si vyžádá na 280 milionů Kč, část investice tvoří dotace.
Lanovkatechnologie – 115 milionů Kč
stavební práce – 35 milionů Kč
délka – 2 200 metrů
doba jízdy – sedm minut
Jáchymovská sjezdovka:délka – bezmála tři kilometry
šířka – v průměru 50 metrů
převýšení – 500 metrů
Parkoviště u nástupní stanice lanové dráhy Jáchymovkapacita – 600 automobilů