Město investovalo nejen do zastřešení, nechalo vybudovat také nové šatny se zázemím a krytý koridor, který je spojuje s prostorem bazénu. Nové jsou také turnikety u vstupu. Celkové náklady dosáhly zhruba 10 milionů korun.

Prostory koupaliště připraveného pro zimní sezónu si lidé mohli prohlédnout v pátek při dni otevřených dveří. Mezi prvními návštěvníky, byl manželský pár z Kadaňské Jeseně.

„Chodíme sem v létě, tak jsme se ženou přišli, abychom porovnali rozdíl,“ uvedl František Koldinský. Výsledek ho ohromil tak, že se vydýchával na lavičce u bazénu. „Je to neskutečné, opravdu krása. Připadám si, jako bychom se ocitli někde úplně jinde – v nějaké cizí zemi. Zázemí je udělané nádherně a všechno je tak promyšlené. Určitě sem budeme přes zimu chodit,“ plánuje.

Ve vodě si na den otevřených dveří zařádili jen mladí hokejisté, kteří patří ke kadaňským Trhačům. Byli pozvaní, aby zapózovali médiím. Plavání v zimní sezóně oficiálně odstartovalo v sobotu. Otevřeno bude každodenně od 8 do 19 hodin.

Voda a civilizace. Úspěšná venkovní česká výstava unikátních fotografií a informací z výzkumů otevírá aktuální téma i v Kadani. Umístěná je na Mírovém náměstí.
Problémy světa vidí v Kadani jako na dlani na výstavě Voda a civilizace

Bazén pod nafukovací střechou má Kadaň jako jediná v České republice, obvykle se takto zastřešují spíše tenisové kurty a další venkovní sportoviště. Aktuálně se jedná o jedinou krytou padesátku na Chomutovsku. K tréninku ji budou využívat i plavci z chomutovské TJ Slávie a hlásí se i další sportovní oddíly.

Zdroj: Miroslava Šebestová

Koupaliště pojede do konce roku ve zkušebním provozu. Zimní sezóna skončí v závěru květnu, kdy se nafukovací střecha sbalí, uloží a areál bude moc pokračovat v běžné letní plovárenské sezóně.

Provoz bazénu bude podle očekávání ztrátový. Na rozdílu mezi náklady na provoz a příjmy ze vstupného se mají poměrnou částkou podílet město a jeho Tepelné hospodářství, které areál spravuje. „Je to motivace, aby udělal opatření, díky kterým bude ztráta co nejnižší,“ nastínil starosta Kadaně Jiří Kulhánek. „Už si požádali o dotaci na technologii, která umožní využívat teplo, uvolňující se ze sousedního zimního stadionu, na vytápění bazénu. Tím by se ušetřilo asi čtvrt milionu korun ročně na teple,“ doplnil.