V sobotu se například můžete přidat ke skautům a pomoci jim uklidit Bezručovo údolí, v neděli si pak můžete s kozou Rózou procvičit základy první pomoci.

Udělejte něco pro své město a své tělo

První dubnová sobota v Chomutově patří už tradičně jarnímu úklidu Bezručova údolí, který každoročně organizují místní skauti. „Zveme všechny občany Chomutova i blízkého okolí, kterým není lhostejný vzhled jejich okolí a přírody, aby nám v sobotu přišli pomoct s úklidem odpadky nejzatíženější části nejdelšího údolí Krušných hor," zve na akci za chomutovské skauty Martin Šultys. Sraz účastníků je v 9:00 hodin před správní budovou Povodí Ohře v ulici Bezručova a konec je naplánován na pravé poledne. Odměnou všem bude kromě dobrého pocitu také pamětní lístek, opečený buřt a příjemná procházka.

Neděle patří Róze

Zdraví jako rybičky budou jistě všichni, kdo se v neděli zúčasní páté akce Rodinného zápolení. To se tentokrát uskuteční přímo v prostorách Střední zdravotnické školy ESOZ Chomutov. Připraveno je jedenáct soutěžních stanovišť se zdravotnickou tématikou, kde si děti i rodiče vyzkouší například měření tlaku a pulsu či resuscitaci. Chybět nebudou ani informace o zdravé výživě či prohlídka minimuzea zdravotnictví. Všichni soutěžící se mohou registrovat od 13:00 do 16:30 hodin, soutěžit se pak bude o půl hodiny déle.

Užijte si podvečer s Andersenem

Kadaňská knihovna bude již dnes od 17:00 do 19:00 hodin patřit především dětem. Připraveny jsou hrátky s Fíkem, pohádka divadla Navenek, písničky, pohádky a legendy Martina Šíla a soutěže o ceny.