Chodíte do knihovny a zapomínáte vracet knížky? Máte doma hromádku upomínek a bojíte se, že budete muset sáhnout hluboko do peněženky? Nyní máte šanci své dluhy smazat. Chomutovská knihovna vyhlásila amnestii.

„Počínaje dneškem po dobu celého následujícího týdne mají zapomnětliví čtenáři příležitost anulovat své resty," říká ředitelka knihovny Marie Laurinová. „Je jedno, kolik čtenář na upomínkách dluží, a je i jedno, kolik toho má rozpůjčováno. Když vrátí úplně všechno, stejně tak všechno mu bude prominuto," nabádá k vrácení knih, časopisů, CD a DVD ředitelka.

Pro všechny, kteří občas sem tam něco opomenou do knihovny vrátit, je to skvělá příležitost, jak se zbavit případného dloužku. Knihovníci totiž vyhlašují amnestii pouze jednou v roce. „Pokaždé se snažíme spojit to s nějakou knihovnickou tématikou. Tentokrát padla volba na březen, který je máme jako měsíc čtení," vysvětluje Laurinová a s úsměvem dodává, „lidi na amnestii doslova čekají. Dokonce se chodí i ptát, popřípadě napíší mail, kdy že už konečně týden odpouštění uděláme."