„Sníh budeme na Dámskou převážet z Pařezovky. Teď je tam jen 25 centimetrů sněhu, budeme se ale snažit, aby sněhová vrstva tvořila alespoň 30 centimetrů," informoval mluvčí Skiareálu Adam Svačina.

Sezóna byla na Klínovci zahájena už 4. prosince. Většinou byla v provozu jen Dámská lanovka se sjezdovkou, kterou se podařilo udržovat díky několika sněžným dělům, v posledních dnech si lyžaři mohli zajezdit i na Pařezovce. Tu se ale provozovatel v úterý rozhodl opět uzavřít, protože na několika místech odtál sníh. Zbytky bílé pokrývky nahrnou rolby na Dámskou, aby se dalo jezdit alespoň na jedné ze sjezdovek.

I přes nevalné podmínky na Klínovec v uplynulých dnech zamířily stovky lyžařů. Mnozí z nich ocenili mravenčí práci zaměstnanců skiareálu. „Moc často to nedělám, že bych někde veřejně něco chválil, spíše naopak! Ale pánové z Klínovce, to co jste dneska dokázali s takovým zbytečkem sněhu udělat… Klobouk dolů," vysekl týmu poklonu Marek Šíp. „Dnes jsem si užil v rámci možností celý den super lyžovačku!!! Jen tak dál. Veliké díky," napsal na facebooku.

O Štědrý den a ve svátky bude na Klínovci otevřeno od 9:00 do 16:00 hodin. Podle Adama Svačiny valná většina lyžařů využívá k zimním radovánkách dopolední časy. „Skalní příznivci ale zůstávají až do konce," doplnil.

Cena permanentek, která byla po většinu prosince snížená, s otevřením Pařezovky stoupla na 490 korun za dospělého a 350 za dítě. Po jejím uzavření Skiareál opět ceny o něco snížil. Dospělí zaplatí 450 korun a děti 300 za celý den lyžování.