Díky investici za 10,7 milionu korun přibudou na sídlišti parkovací místa, budou zrekonstruovány silnice, chodníky i stání pro kontejnery. Bude vysázena nová zeleň a v Krátké ulici vznikne i nové stromořadí.

„Další část panelového sídliště by mohla být zrevitalizována v příštím roce," řekl včera novinářům starosta Klášterce Štefan Drozd

„V současné době se dokončuje druhá část páté etapy regenerace panelového sídliště kolem nákupního centra v ulici Polní. Ta byla v nákladech více než deset milionů korun s dotací čtyři milionů korun. „Předpokládáme, že budeme pokračovat etapou šestou její první částí, kde opět budeme žádat o dotaci z ministerstva pro místní rozvoj," informoval Drozd.

Obyvatelům kláštereckého sídliště přinese investice 41 nových parkovacích míst. Stejně jako v jiných městech je v Klášterci na sídlišti míst na parkování nedostatek. Díky úpravě křižovatek by se na sídlišti měla zlepšit i bezpečnost.

U obchodního centra vzniknou nové chodníky a místo zrušených stánků s občerstvením bude vysázena zeleň.

Pokud se městu podaří získat dotaci, začne s další etapou prací na sídliště v příštím roce. „Šestá etapa bude zřejmě rozdělena na tři části do následujících tří let. I poté nás ale bude na sídlišti čekat ještě hodně práce," doplnil starosta.

Patnáctitisícový Klášterec hospodaří téměř se 190 miliony korun, na investice každoročně vydá mezi 20 až 25 miliony korun. Letos půjde do investic kolem 40 milionů, což umožnil prodej pozemku v průmyslové zóně Verne.