Vyhověli tak žádosti firmy Katumba, která hotel i apartmány staví. Na zasedání byl zastupitele přesvědčovat dokonce i předseda představenstva a majitel firmy Ahmad Raad. Jak uvedl, zpoždění je způsobené hlavně tím, že je pozastaven dotační program, ze kterého jsou apartmány částečně financované. Už se ale prý jedná s bankou, případně by na dokončení projektu dala firma Katumba své peníze.

Zastupitelé nakonec termíny posunuli, ale nebylo to úplně bez připomínek. Naopak diskuze trvala skoro hodinu, slovo si brali hlavně opoziční zastupitelé. Mezi nimi není Ahmad Raad asi zrovna oblíbenou postavou. Řadě z nich leží v žaludku samotná stavba hotelu a on sám je pro ně symbolem nezdravých městských a podnikatelských vazeb. A nemohou zapomenout také na to, že to byla právě Katumba, kterou se vedení města snažilo protlačit na pozemek vedle divadla, kde měl vyrůst McDonald.

Přímo proti posunutí lhůt ale neprotestovali ani hlavní kritici. Řešilo se hlavně, zda bude moci město v případě nedodržení nových termínů požadovat pokutu, aniž by muselo odstupovat od smlouvy. Ani tomu se člověk nemůže divit, už jednou totiž termín posouvali (ze září 2012 na březen 2013). Teď to bylo podruhé.

Nakonec své připomínky nechali zapsat přímo do usnesení. Z toho tak lze vyčíst, že exteriéry apartmánů musí být hotové do konce června, kolaudace pak do konce října. V případě nedodržení může Chomutov požadovat po Katumbě pokutu dvě stě tisíc.