MIRKA ŠEBESTOVÁ

Že mají nabídku hotovek v místě, kam člověk zamíří spíš na kulečník, bowling nebo diskotéku mě mírně překvapilo. Ale také podnítilo zvědavost.

Už při příchodu bylo jasné, že za denního světla se ráj pařmenů nemění na restaurant. Cigaretový kouř nastřádaný za večery nevyčichl a jeden z hostů se právě oddával kulečníku. Někoho by možná takto uvolněná atmosféra potěšila, pro mě byla dost „neobědová“.

V nabídce čtyř hotovek to u mě vyhrála svíčková. Předcházel jí ovšem hovězí vývar se smaženým hráškem. Čekala jsem, že bude vývar bohatý na maso a nudle, těstovinu ovšem docela netypicky suploval květák. Podivná kombinace, i když ne nedobrá, vývar byl také poněkud slanější.

Hlavní jídlo bylo vynikající. Svíčková jako od babičky: kypré knedlíky, výborná omáčka a tři plátky křehkého hovězího, které se jen rozpadalo. Pochutnala jsem si. Cena za polévku, hlavní jídlo a perlivou vodu mě vyšla na 93 Kč, což je slušné.

Za hlavní jídlo by to u mě měl kuchař na jedničku s hvězdičkou, polévka je pro mě okrajovější záležitost, ale mínus si zaslouží a značnou roli hraje také prostředí.

Vychází mi to na pěknou 2.

MARTINA ZYKLOVÁ

Admiral. To je pro mne především místo pro večerní zábavy. Na obědě jsem tu ještě nebyla, ale určitě neuděláte chybu, když sem vyrazíte.

Na jídelním lístku je na výběr ze čtyř hlavních jídel a vždy jedna polévka. Dala jsem si tedy hovězí vývar se smaženým hráškem a vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím. Polévka nebyla špatná, jen malinko slanější, než bych chtěla. Druhé jídlo bylo v podstatě výborné. Maso libové a dobré, omáčka vynikající, zelí také chutné. Jediné za co musím dát mínus jsou knedlíky a ušmudlaný talíř. Knedlíky nebyly úplně podle mého gusta, chutnaly spíše jako z prášku. Talíře zde mají sice krásné černé, ale bohužel jsou na nich vidět otisky, což nepůsobí moc mile…

Za jídlo by to tedy bylo 1. Jedno mínus ale ještě musím dát dolu za prostředí. Není špatné, ale prostě to není obědové. Téměř každý kdo to tu zná, mi dá nejspíš za pravdu.

Moje dnešní známka je tedy 2.

JOSEF DUŠEK

Další restaurace, kam by mě nikdy nenapadlo jít na oběd. A opět by to byla chyba, protože najíst se tu můžete skvěle. Pokud vám tedy nevadí pár věcí. Mě nejvíc dráždil fakt, že i při našem obědě si dva chlápci s cigaretou o kus dál hráli kulečník a že celkově nešlo pominout nesmazatelnou atmosféru spíše zábavního podniku. To mi prostě k obědu moc nesedí.

Ale ve finále se to ukázalo jako menší vada na kráse, protože jídlo tu mají výborné. Hovězí polévka (zdarma k hlavnímu jídlu) mě nejprve překvapila kusy květáku, ale nebylo jich moc a opepřená tak akorát pro můj jazýček.

Za hlavní jídlo jsem zvolil klasiku rizoto. Slibované kuřecí maso bylo opravdu kuřecí maso, nikoli kousky mletého, jak bývá u rizota často zvykem. Koření (kromě soli) asi kuchař nepoužil žádné, ale ani nemusel. Dobrá rýže, dobré maso a dobrý sýr vytvořily velice chutný mix.

Cena byla přijatelná 69 korun (+polévka zdarma). Známku tak shodilo jen ne úplně obědové prostředí (holt ho živí spíš noční pařby než obědy) a fakt, že když jsme chtěli vyrazit minulý týden, nikdo si z nabídky nevybral a šli jsme jinam. Od toho ale někoho může zachránit fakt, že tu mají tři trvalky (sýr, řízek a salát) jako menu celý týden.

Moje známka: 2.

Jak chutná v Admirálu Vám? Diskutujte u článku. Přehled všech testovaných restaurací najdete ZDE.