JAN RÖDLING
The Pub by nejspíše měl raději zůstat u piva, to mají dobré. S jídlem k obědu je to horší, já s poledním menu vůbec spokojený nebyl. Jako tradičně jsem si dal hovězí polévku s celestýnskými nudlemi za 20 korun (v menu za 15 korun). Byl jí velký talíř, domácí nudle byly výborné, ale polévka byla strašně moc omaštěná, že tuk ubíjel veškeré ostatní chutě. Kdyby na povrchu plavalo mastných ok o něco méně, chutnala by mnohem lépe. Zklamáním bylo hlavní jídlo. Objednal jsem si kapustové psaníčko s kaší za 60 korun.
Dostal jsem šunku nakrájenou na kostičky spolu s eidamem zabalenou do kapustového listu. Za prvé mi dost vadí, že to nebylo napsané na jídelním lístku, takže mě tato kombinace překvapila, a to ne zrovna příjemně. Jak by se asi tvářil vegetarián? Navíc mi tento „klasický“ český hospodský mix vůbec nechutnal. Psaníčko s utajeným obsahem bylo propadákem. Oběd nezachránila ani kaše, která byla z brambor, ale její chuť pohřbil tučný nános omastku. Chápu, že kuchyň chtěla strávníkům dopřát a na tuku nešetří, ale je to prostě moc.
The Pub tak může konkurovat hlavně nízkou cenou poledního menu a pivem, což ale v polední pauze pracující tak nedocení. V restauraci se kouří, což je další mínus. O tom, abych tam šel znovu na oběd, by mě teď přesvědčila už jen dobrá zkušenost někoho jiného. U mě dostává za 4.
JOSEF DUŠEK
Nově zrekonstruovaná restaurace vyloženě vybízela k návštěvě. Jídelní lístek má čtyři obědová menu a cena za oběd i s polévkou 75 korun – to je účinný magnet.
Prostředí pohodové, příjemné, čisté, byť mně osobně úplně nevyhovuje, když je do restaurace vidět výlohou z nejrušnější ulice ve městě.
V restauraci se kouřilo, což bylo zklamání, ale naštěstí kouř nebyl tak cítit jako jinde. Naopak mírné plus za to, že servírka menu znala a věděla, že v nabízeném ražniči nejsou játra.
O poznání větší zklamání bylo z jídla. Polévku si běžně nedávám, ale když je součástí výhodného menu, tak proč ne. Možná si na ceně majitel nenamastí kapsu, ale já si polévkou rozhodně zamastil žaludek. Nejsem na to nijak háklivý, ale už od pohledu bylo jasné, že tohle někdo přehnal. Mastná oka, mastná chuť. Takhle ne.
Když mi na stůl přinesli objednané vepřové ražniči s brambory, věděl jsem, že tohle bude propadák. Čtyři malé kostičky vepřového masa proložené klobásou a cibulí se na talíři vyloženě krčily. Měl jsem hlad dřív, než jsem to dojedl. Brambory podlité zase kotlem omáčky. Tady musím zdůraznit, že různé sosy, šťávy z masa nebo omáčky mám rád, ale musí být hutné a chutné. Tahle řídká omáčka připomínala… no vlastně nepřipomínala vůbec nic a to byl ten problém. Taková ta pověstná univerzální hnědá omáčka.
Uchvácen jsem byl širokou a zajímavou nabídkou piva a pípami na stolech, aby si ho mohli štamgasti točit sami (jsou jen na některých). Dělat test hospod na večerní posezení s kamarády, hodnocení je jedno z nejvyšších. Jenže my testujeme restaurace s obědovým menu a oběd tady nestál za moc.
Moje známka: 4.
MIRKA ŠEBESTOVÁ
The Pub mě hned na začátku příjemně překvapil cenou za obědové menu. Sedmdesát pět korun. Příznivá nabídka. Byla v ní hovězí polévka s celestýnskými nudlemi a výběr ze čtyř hlavních jídel.
Objednala jsem si sečuánskou kuřecí směs s dušenou kari rýží. Servírka nejdřív přinesla velký talíř hovězí polévky. Nutno říct, že hovězí jen podle názvu, na chuti to poznat nebylo. Byla v ní cítit hlavně zelenina. Celestýnské nudle připravili domácí. Hlavně šlo ale o nejmastnější polévku, jakou jsem kdy jedla. Na povrchu plavala velká olejnatá kola, mastnota ulpívala na patře a stírala chuť vývaru.
Hlavní jídlo nedopadlo o moc lépe. Rýže byla hodně kořeněná, což nechutnalo špatně, ale plavala v řídké omáčce chudé na maso. Chyběla tak výživnější podstata. Oběd mě nezasytil, odcházela jsem hladová a šla si hned do obchodu pro svačinu.
Interiér v The Pubu se povedl. Na pohled je to zdařilá kombinace restaurace, kavárny a slušné hospody, kde si hosté sami mohou natočit pivo a zahrát si kulečník. V čase oběda se v restauraci smí kouřit, což je nepříjemné. Celkově dávám 4.
Jak chutná v The Pubu vám? Máte stejný názor jako redaktoři nebo jiný? Diskutujte na našem webu. Bližší podrobnosti k textu a archiv navštívených restaurací najdete ZDE.
Příští pátek v novinách a v sobotu na webu: Restaurace Gest v Ruské ulici