Do Kadaně komisaři zavítají krátce po patnácté hodině, město letos přihlásilo cyklostezku, která je součástí stavby Nábřeží Maxipsa Fíka II. „Chceme ukázat na celostátní úrovni, že to v Kadani děláme dobře, a to i při řešení dopravní situace a bezpečnosti účastníků silničního provozu. Uznání se dočkal silniční průtah městem i stezky pro cyklisty či pěší,“ vysvětlil důvod účasti v soutěži starosta Jiří Kulhánek.

Hodnocení opatření měst je přístupné i veřejnosti, lidé tak mohou sledovat komisaře přímo při práci v terénu.

Slavnostní vyhlášení vítězů letošního ročníku soutěže Cesty městy se uskuteční při příležitosti Evropského týdne mobility 16. září v Semilech.

Města a obce z celé republiky přihlásily letos do soutěže 41 dopravních projektů různých objemů a funkcí od rekonstruovaných křižovatek přes cyklostezky až po nově vytvořené náměstí.

Soutěž vyhlašuje Nadace Partnerství, generálním partnerem je tradičně společnost Škoda Auto, která letos udělí zvláštní cenu vybranému projektu za systematickou podporu vzdělávacích aktivit zaměřených na zvyšování dopravní bezpečnosti.

Z Ústeckého kraje se do soutěže přihlásily s Kadaní i Most a Litvínov. Most by rád uspěl s rekonstrukcí podchodu do Rudolic pod železniční tratí, jenž platil i kvůli řádění vandalů za nebezpečné místo. Lidé tak raději přecházeli přes koleje, čímž riskovali úraz i život. V Litvínově komisaři posoudí cyklostezku napříč městem, jež navazuje na rekreační plochu Nové Záluží.

Porota hodnotí přihlášená řešení podle čtyř kritérií: přínos pro obyvatele, kvalita provedení, inspirativnost a originalita.

Více informací o soutěži zájemci najdou stránkách www.cestymesty.cz