Přestože Kadaň do budoucna uvažuje o strategickém partnerovi, nabídku společnosti odmítla.

Skupinu Nemos tvoří obchodní společnosti, které se zabývají správou, řízením a kultivací především zdravotnických zařízení a zajišťuje krizové řízení nemocnic. Její dceřinné společnosti provozují nemocnici v Ostrově, Sokolově a Sušici a dále síť ambulancí v Karlovarském kraji.

Kadaňské nemocnici mohla přinášet roční nájem, investice do zařízení a vybavení při zachování rozsahu poskytované péče informovanosti o rozvoji, investicích a aktuálním dění v nemocnici.

„Jejich nabídka má své výhody i nevýhody. Nechali jsme si od jednatele kadaňské nemocnice zpracovat studii potřebnosti a shodli se, že do toho nepůjdeme," přednesl starosta Jiří Kulhánek stanovisko zastupitelů. „Nemocnice není v situaci, že by teď nutně potřebovala partnera," dodal, i když připustil, že by ve střednědobém horizontu bylo město ochotné vstoupit do holportu se zajímavým strategickým partnerem.

S rozhodnutím souhlasí také jednatel Nemocnice Kadaň Josef Mašek, který věří, že přijdou i slibnější příležitosti.

„Když jsem si v tomto případě spočítal důvody pro a proti, vyšly mi 10 : 10.," přiblížil Mašek. „Slučování nemocnic je v současnosti trendem a k integraci jednou nejspíš dojde. Je ale třeba zvolit správný čas a partnera. Nemocnice je v dobré kondici, proto nás nic nenutí, abychom dělali překotná rozhodnutí," uzavřel.

Kadaňská nemocnice se pohybuje v černých číslech a je dostatečně vybavená. Tlačí ji především nedostatek lékařů a sester, což je ale celorepublikový problém. „Dnes chybí lékaři i na pražských klinikách, na vesnicích víc a v Ústeckém kraji nejvíc. Máme teď lékaři naplněná oddělení tak, jak nám ukládají vyhlášky. Situace se ale mění, když někdo odejde. Například loni odešli dva naši lékaři do Německa," zasvětil do problému jednatel a lékař v jedné osobě. Výpadky kadaňská nemocnice řeší spoluprací s Fakultní nemocnicí Královské Vinohrady v Praze, která pro ni uvolňuje podle potřeb chirurgy, internisty, ortopedy a další lékaře.