Kulturní sezona v Jirkově se rozjíždí na plné obrátky. Tento víkend jsou naplánované hned tři větší akce, z toho dvě na Červeném Hrádku.

Ta první bude ale na náměstí. Od dvou hodin ho obsadí jirkovští dobrovolní hasiči. Z garáží sem na ukázku vyvezou všechna svá auta a předvedou se také místní mladí hasiči. U nich si děti budou moci vyzkoušet, co práce hasiče obnáší.

Hasičský konvoj

Odpolední program bude směřovat ke čtvrté hodině, kdy by měl do Jirkova dorazit slavnostní hasičský konvoj. Ten v pátek ráno vyrazil z Chebu na spanilou Krušnohorskou jízdu, během které dojede až do Litoměřic. Po cestě má celkem sedmadvacet zastávek a Jirkov je jedna z nich.

Kludského zahrada v Jirkově.
FOTO: Rozverná Kludského zahrada uchvátila děti i dospělé

Na Červeném Hrádku mezitím začne jedna z tradičních akcí – setkání rodáků zaniklých obcí. Stoly, lavičky, občerstvení a také Malá muzika O. Vávry budou připravené od tří hodin na spodní louce pod zámkem.

Rušno bude okolo hrádku také v neděli 28. května odpoledne. V blízkém lese se totiž usadí pohádkové postavy, netrpělivě čekající na zbloudilé pocestné. Rodinnou akci, pohádkovou cestu s plněním úkolů, si připravil místní Dům dětí a mládeže Paraplíčko. Připraven je i doprovodný program, nafukovací atrakce, hry, taneční vystoupení a hrát bude kapela Úlet. Start pohádkové cesty je ve 14 hodin, konec pak v 17 hodin.

Zahájení sezony proběhne na Červeném Hrádku v neděli
Začínáme! V Jirkově zahájí kulturní sezonu, novinkou bude Ostrovní párty