Za volat si opilý sedl 45letý cizinec žijící v Jirkově. "V Alešově ulici nestihl dobrzdit za vozidlem, jehož řidič dával přednost chodkyni jdoucí po přechodu. Došlo ke střetu a odmrštění vpředu stojícího vozidla na přechod. Událost se naštěstí obešla bez zranění, chodkyně totiž stačila přejít. Opilý viník nehody sice nejprve vystoupil a šel za druhým řidičem, avšak vzápětí se rozmyslel, nasedl zpět do auta a z místa odjel do ulice Smetanovy sady," popsala začátek události policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Ve Smetanových sadech chtěl řidič zaparkovat. "Při couvání ale neodhadl boční odstup a narazil do vedle stojícího osobního vozidla, které poškodil. Teprve pak se vrátil do ulice Alešova na místo první nehody. Přivolaní policisté s dotyčným provedli dechové zkoušky, jejichž hodnoty se pohybovaly kolem dvou promile alkoholu," pokračovala policejní mluvčí.

Policisté muže obvinili z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. "Škody na vozidlech, které viník při nehodách způsobil, byly vyčísleny na více než 70 tisíc korun. Poškození jeho auta bylo odhadnuto na částku 50 tisíc korun," dodala Glogovská.