Rutta: „Párkrát jsem to zkusil"
Zmínění tři Piráti vyrazí v úterý 3. listopadu v šest večer do VIP prostoru chomutovské SD Arény. Svým fanouškům tady při propagační akci načepují pivo Radegast Peprně Hořký.
Jaké zkušenosti s točením piva mají? Jan Rutta přiznává, že nijak velké. „Pivo si občas dám, ale čepovat ho? To jsem maximálně párkrát zkoušel," usmívá se. Podobně na tom zřejmě budou i jeho spoluhráči.
Pivo, debata, soutěže o ceny
Limitovanou várku ležáku s extra dávkou chmele a jemnou pepřovou příchutí uvařili nošovičtí sládci k oslavě 45 výročí založení pivovaru. Ten je jedním z partnerů hokejové extraligy.
Kromě čepování piva odpoví hráči Chomutova na otázky svých příznivců a vyfotí se s nimi. Fanoušci budou moci vyhrát hokejové ceny v soutěžích a odnést si domů podpisy hráčů. Vstup na akci je zdarma.
Není to první akce hokejistů spojená s Radegastem. Před dvěma lety vyrazili Lukáš Půlpán a Štěpán Hřebejk do hospody Tabarin na Písečné, kde návštěvníkům čepovali polotmavý ležák Radegast Temně Hořký. A docela jim to šlo…
Moravský chmel, indický pepřLimitovanou várku piva s extra dávkou chmele a pepřem uvařili nošovičtí sládci k oslavě 45. výročí pivovaru. Nové pivo je hořké, což je typické pro všechna piva Radegast. Příjemnou hořkost doplňuje jemný pepřový tón. Díky své bohaté a intenzivní chuti se ideálně hodí k masitým jídllům.
Zatímco slad, voda a chmel pocházejí z Moravy, pepř si sládci vyhlédli až na druhém konci světa v indické oblasti Tellicherry. Právě místní odrůda černého pepře je považována za nejkvalitnější na celém světě.
Nové pivo se bude čepovat ve vybraných hospodách a k dispozici bude i v lahvích v omezeném počtu obchodů.