A aby se děti nenudily, byla kromě obvyklých aktivit jako je krmení zvířat, jízdy na ponících a zábavných her připravena řada záhad, které děti odhalovaly.

„Naším cílem je, aby si děti začaly více všímat přírody okolo sebe a zároveň ji chtěly chránit," uvedl ekolog Václav Brožka, který měl spolu s dalšími dvěma kolegy malé detektivy na starosti. „Když si zvyknou chovat se šetrně k životnímu prostředí už v dětství, v dospělosti jim to bude připadat samozřejmé."

Nejvíc partu bavil úklid lesíka ve Staré Vsi. „Našli jsme tam dokonce gumu od kola a odpadky, které tam nechali návštěvníci," vyjádřil se malý detektiv Pepa Hutlas. Marii Schüllerovou zase nejvíc bavila jízda na koni a krmení zvířat, třeba buvolů, kachen a domácích zvířat. A že si děti zoopark vzaly za svůj, dokazuje i nová přezdívka kozla na statku domácích zvířat. Děti mu díky čupřině na hlavě neřeknou jinak než Justin Bieber.

„Děti nás každý den překvapují svými znalostmi, při hádání stromů se vyznamenal například Jakub Schüller, který přesto, že stromy byly zasněžené a bez listů, správně pojmenoval dvanáct z nich. Správně také vyřešily záhadu modelu mrtvého ptáka na improvizované autobusové zastávce. Navrhly navíc řešení a samy ho zrealizovaly. Stačilo vyrobit siluety ptáků a nalepit je na sklo, aby do něj ptáci nenaráželi, " dodal ekolog.

Příměstský tábor v pátek skončil, ale děti i dospělí se mohou v zooparku bavit a učit po celý rok. Pro všechny, které láká pobyt na ekotáboře, již pracovníci připravují zajímavý program na léto.