V pátek pokračuje v tištěném Chomutovském deníku nový seriál Jak jsme žili v Československu. Přinášíme v něm archivní snímky z obcí Chomutovska, ale i z různých místních spolků a výjimečných událostí z let 1918 až 1992.

Exkluzivně jen v tištěném vydáníZdroj: DeníkTentokrát se podíváme do porcelánky Thun, která v Klášterci nad Ohří vznikla v roce 1794. Podnik založený hrabětem Františkem Josefem Thunem a J. Weberem je druhou nejstarší továrna v Čechách. Klášterecká porcelánka začala jako první porcelánka v Čechách s výrobou tzv. cibuláků podle míšeňských vzorů, okolo roku 1870. Slávu získal také patentovaný kávovar se speciálním keramickým sítkem na kávu. Jeho předností prý bylo, že se dalo velice dobře čistit a nezanášelo se. 

Prohlédněte svá albaIlustrační fotoZdroj: ArchivNejde nám o domy, náměstí a další „neživé“ věci. Jde nám o lidi. Každý týden se budeme věnovat jedné obci, jednomu městu, případně jedné oblasti lidského života. Fotky vás nebo fotky vašich rodičů či prarodičů, kamarádů, přátel, ať už z dovolené, ze školy, učňáku, střední, fotbalu, Sokola, pionýrského tábora, brigády, nebo jen tak z posezení v hospodě, můžete posílat na adresu chomutovsky@denik.cz.

K fotkám (ideálně 4 až 7, ale nevadí i méně) nezapomeňte napsat i základní informace – co nebo kdo na nich je, kdy a kde a podobně. Uveďte také jméno jejich autora či majitele, který je redakci poskytl.

Ilustrační foto
Nenávist kvůli dětskému obrázku. Kreslený černoch rozlítil příbuzného školáka