Motto – „Volno nemáme, pracujeme 24 hodin denně“

Důvodem, proč jsem do uzenářství přišel je, že chceme společně s Velkopopovickým Kozlem a čtenáři Deníku najít nejšikovnějšího fachmana chomutovského regionu, kterého pak Kozel odmění za poctivou práci a jeho řemeslný kumšt.

Tip na uzenáře Ivana Hajša zaslala jedna z jeho zákaznic, Pavlína Císařová. Ta se do obchodu, který běží už devatenáct let a jehož majitelé neznají dovolené, ráda vrací. Úspěch svého podniku pan Hajšo připisuje stále čerstvým výrobkům, které prodává nebo sám vyrábí. Spoléhá se na kvalitní suroviny a vlastní osvědčené receptury. Své uzeniny dodává až do Prahy do luxusního podniku The Augustine.

Odměnou po práci je mu zasloužený odpočinek, ale i toho prý moc nemá. Své prodejny navíc rozšiřuje, a tak se opravdu nezastaví
Své ocenění komentuje slovy: „Jsem rád, že lidem u nás chutná. Takovéhle ocenění určitě potěší.“

Pana Hajša jsem se zeptal na tajemství jeho úspěchu. Prozraďte nám, co podle vás děláte lépe než ostatní a kvůli čemu se Vaši zákazníci stále vracejí?
„Myslím si, že je to proto, že se snažíme denně zavážet čerstvé maso a vyrábíme si vlastní uzeniny. U nich se spoléháme na vlastní receptury, chceme je dělat technologicky jinak než konkurence.“

Na co se nejvíce těšíte po dni plném práce?
„Těším se na nějaký klid, ale jestli mám v týdnu volno necelý den, tak je to moc. Když už ale čas mám, tak si zajdu do přírody nebo zarybařit.“