Známý český šéfkuchař, gastronom a moderátor Zdeněk Pohlreich řádí v America Grill & Baru v Chomutově. Točí zde další díl populárního kulinářského pořadu televize Prima Ano, šéfe! Pohlreich se během svého několikadenního působení ve vybrané restauraci snaží před televizní kamerou pomáhat restauratérům k prosperitě. Majitelé chomutovské restaurace však říkají, že o pomoc nežádali a někdo neznámý je do pořadu přihlásil.

„Zřejmě to někdo považoval za dobrý nápad a vtip," okomentoval situaci majitel Marcel Huml. Ten vede restauraci společně se svým bratrem Jerrym. „My se snažíme nabízet hostům něco jiného než konkurence. Vaříme pouze z čerstvých potravin a dáváme hostům kvalitní porce. Nemáme vysoký rabat a snažíme se držet přijatelné ceny," řekl Jerry Chomutovskému deníku a po očku sledoval příjezd gastronomického experta.

Zdeněk Pohlreich dorazil do America Grill & Baru v pondělí krátce po poledni. Před restaurací už Pohlericha očekával v plné pohotovosti ZDENĚK POHLREICH přichází krátce po svém příjezdu do America Grill & Baru.televizní štáb, hosté restaurace a skupinka zvědavců. Po několika minutách, když se na ulici rozkoukal, došlo k natáčení prvních scén. Ty si vyžádaly určité změny. Především přeparkování některých vozidel, které vadily v záběrech a umravnění některých hostů, aby nevstupovali do záběrů kamer.

Poměrně mladý televizní štáb však pracoval v klidu a bez emocí. Hlavní protagonista pak několikrát ochotně zopakoval svůj příchod do restaurace, až byla režie spokojená. Poté se odebral nahoru do patra do restaurace, kde společně s majiteli probírali její chod. O čem se bavili konkrétně, však nikdo ze zúčastněných neprozradil. Jen z reakce na facebooku jednoho z majitelů by se dalo usoudit, že zatím k žádné emocionální výměně názorů nedošlo.

„Zatím jsme to přežili bez úhony," okomentoval první den Marcel Huml. Den pravdy by měl nastat pro kuchyni restaurace dnes, kdy má Pohlreich detailně prověřit její chod. „O tom jak a kdy bude co probíhat nic nevím. Nikdo mě neinformoval. Navíc nemohu poskytovat žádné informace o tom, co se tady řeklo," uvedl Marcel Huml. Návštěvu Pohlreicha však ale oba majitelé vítají. „Nemáme klasický jídelníček, i když české speciality vaříme také," řekl Jerry Huml. Už název restaurace signalizuje, co mohou hosté od kuchyně a prostředí očekávat. Chod restaurace natáčení nijak neomezí. Provoz poběží v plném rozsahu tak, jak jsou hosté zvyklí.