Důvodem prodeje nemovitosti je podle ředitele strategie a komunikace Severočeských dolů Vladimíra Budinského snaha skupiny SD zbavit se činností, jež nepatří do její hlavní náplně, a nejsou tedy pro ni prioritou. „Hotel ale prodáme pouze tehdy, pokud to bude pro skupinu výhodné," doplnil.

Hotel Nástup doly nechaly postavit v roce 1969, původně sloužil horníkům jako rekreační chata. Před patnácti lety prošel rozsáhlou a náročnou rekonstrukcí, v současné době se tak řadí mezi luxusní hotely Krušných hor sloužící široké veřejnosti.

Prodeco hotel nabízí ve výběrovém řízení prostřednictvím realitní kanceláře Naxos, která na svých webových stránkách uvádí jako doporučenou kupní cenu za hotel 43 milionů korun. Zájemci o koupi si Nástup mohou prohlédnout dnes od 11:00 hodin, získají také veškeré potřebné informace. „Prohlídky se může zúčastnit kdokoliv, kdo se dostaví. Je v pořadí už druhá. První se uskutečnila před týdnem, několik potenciálních zájemců dorazilo," uvedl zástupce realitní kanceláře Michal Skuhra.

Nejzazší termín pro předložení písemných nabídek je 28.červenec do 16:00 hodin. „Ještě předtím zájemci o koupi hotelu musejí složit do 24. července kauci ve výši čtyř milionů korun, což je podmínkou pro účast ve výběrovém řízení. Jediným kritériem je nabídková cena. Uspěje ta nejvyšší," doplnil Skuhra.

Na zachování provozu hotelu mají v Loučné zájem. Jeho klientela totiž představuje zákazníky ski areálu, kde řada místních obyvatel pracuje jako vlekaři či v půjčovnách lyží nebo kol. „Věřím, že i kdyby prodej nebyl úspěšný, doly hotel nezavřou. Domnívám se, že jeho provozování byť i s případnou ztrátou vyjde pořád ekonomicky lépe, než uzavření a následné chátrání. Navíc hosté hotelu představují kupní sílu, což je pro místní podnikání velice důležité, Hotel navíc slouží i jako kulturní centrum, v jeho prostorách pořádáme každoročně reprezentační ples města," vysvětlil místostarosta Loučné Jiří Kodera.