Kapr, vinná klobása nebo řízek a hlavně pořádná hromada bramborového salátu. To se většině lidí vybaví při vzpomínce na štědrovečerní večeři. Slavnostní menu ale přitom v mnoha domácnostech tradičně začíná úplně jinou pochoutkou - předkrmem. Možná trochu opomíjeným hrdinou, který připravuje naše smysly na další chuťové zážitky. Jaký předkrm připravujete na štědrovečerní tabuli u vás? Pošlete nám ten nejlepší recept na slavnostní předkrm, podělíme se s ostatními čtenáři.

Recepty posílejte na adresu zdenek.plachy@denik.cz, vystavíme je u tohoto článku. Přivítáme i vaše fotografie těchto předkrmů. Ke zprávě nezapomeňte připojit své jméno, příjmení a obec či město, odkud jste.

Máte i nějaké další zajímavé tipy pro štědrovečerní tabuli? I ty přijímáme a zveřejníme.

Nejen rolka s křenem

Předkrm se podává před hlavním jídlem, respektive ještě před polévkou. Malá porce lehkého jídla má povzbudit chuť k jídlu a náležitě probudit naše smysly. Často se používá paštika nebo třeba ryba. O Vánocích to je tradičně houbový Kuba. Velmi často se objevují také šunkové rolky, plněné nějakou variantou směsi šlehačky, strouhaného křenu, případně dalších ingrediencí.

PŘEDCHOZÍ
1/2
DALŠÍ