V klínoveckém skiareálu už vyhlížejí zimu. Na sezónu si připravili novinku: prodloužení sjezdovky Turistická a rozšíření sjezdovky Přemostěná, kde pod mostem vznikl modrý oblouk pro začínající lyžaře. Skipasy je možné si pořídit on-line z tepla obýváku.

„Nově byl vytvořen sjezd z mostu na Přemostěné, který pohodlně dovede i začínající lyžaře k lanové dráze SUZUKI. Tím zároveň došlo k výraznému prodloužení sjezdovky Turistická z 1 100 na 1 700 metrů," vyzdvihla změny k lepšímu mluvčí skiareálu Hana Hoffmannová. Jde o první etapu dlouhodobého plánu rozšiřování sjezdovek na severní straně Klínovce.

„Loni jsme začali s novou službou, a to s možností nákupu sezónních skipasů on-line," přidala mluvčí další vychytávku, o níž ještě všichni nevědí. „Pro lyžaře je to daleko pohodlnější, protože nemusí stát fronty a mohou rovnou na sjezdovku," doplnila s tím, že se ceny skipasů pro tuto sezónu nemění. Dospělák zaplatí 680 korun a při nákupu online 650 Kč.

Sezónní skipasy je do 15. listopadu možné si dobít se slevou pět procent.

Lyžaři si navíc mohou pořídit skipas platný i pro Inter Skiregion Fichtelberg Klínovec. Spojení mezi německým skiareálem a Klínovcem zdarma zajistí pendlující skibus. V pátek na Klínovci napadl první sníh.Zdroj: FB Skiareál Klínovec

Na Klínovci napadl první sníh už v pátek. Šlo ale jen o tenkou slupičku, která zase rychle roztála. Na to správné počasí štáb zajišťující provoz teprve čeká. „Už proběhla předsezónní úprava lanovek a roleb, máme připravená sněžná děla a jen čekáme na ideální počasí," nastínila tisková mluvčí. „Může to přijít každým dnem," dodala.

Zimní sezóna v klínoveckém skiareálu nezačíná spolu s pevně stanoveným datem, ale právě s dobrými klimatickými podmínkami.