„Bylo zjištěno, že není zásadním způsobem dodržována provozní hygiena a není prováděna dostatečná sanitace provozu, zařízení a provozního náčiní,“ stojí ve zprávě hygieniků.

Chladničky a mrazáky našli hygienici špinavé a s nezabalenými zbytky potravin. Hygienikům se také nelíbilo, že v kuchyni bistra je málo odděleného prostoru a veškeré jídlo, ať z masa nebo zeleniny, se dělá v jedné přípravně. „Docházelo zde ke křížení čistých a špinavých cest, čímž vzniklo značné riziko kontaminace připravovaných pokrmů s následným ohrožením zdraví strávníků alimentárním onemocněním,“ doplňují hygienici.

Kadaňská restaurace po návštěvě hygieniků napravila nedostatky
Kadaňská restaurace napravila nedostatky a napodruhé u hygieny prošla

Během kontroly našli hygienici také některé potraviny a polotovary uloženy v prostorách chodby na podlaze. Provozovatel bistra měl navíc v mrazících přes metrák syrového masa, které nemělo žádné označení, a podle hygieniků se tak nedá určit datum spotřeby.

Na místě proto hygiena rozhodla o uzavření bistra. Provozovatel dostal pokutu. 

Provozovna v Kadani prošla náročným úklidem
V kadaňské restauraci, kterou zavřela hygiena, se po úklidu znovu vaří