Podle Martina Pilaře, mluvčího zooparku, zklamal listopad, kdy přišlo oproti loňsku čtyřikrát méně návštěvníků. „Loni to byly čtyři tisíce, letos jen jeden,“ upřesňuje Martin Pilař.
Jak k tomu uvedl, v loni nebyly v listopadu zvláštností teploty okolo šestnácti stupňů. Letos bychom si o takovém teplu mohli nechat jenom zdát.
Byť sám Pilař přiznává, že vytyčený rekord je v ohrožení, naděje na jeho splnění se nevzdává. „Doufáme, že lidi přitáhnou prosincové akce, které připravujeme,“ prohlásil s tím, že v zooparku budou slavit například adventní neděle. Plánují i mikulášskou a samozřejmě živý Betlém, který se už stal tradicí.


„Ano na živý Betlém se půjdu samozřejmě podívat. Vlastně jako každý rok,“ potvrzuje nadějné očekávání zooparku Vlaďka Nová z Chomutova.
Dalším podpůrným prostředkem nového rekordu mohou být i ceny. Šťastlivec, kterému se podaří získat čtvrtmiliontou vstupenku, dostane dosud největší pozornost, kterou kdy zoopark svému návštěvníku dal. Od společnosti FIRO tour získá zájezd dle vlastního výběru za deset tisíc korun.
Loni zoopark navštívilo dvě stě dvacet čtyř tisíc lidí a vznikl tím nový rekord. Ten už letos padl.