Helena Slanařová odešla z chomutovské nemocnice minulou sobotu, když byla hospitalizovaná po záchvatu, který její sestra označuje jako epileptický. Do středy byla nezvěstná, pátrala po ní policie. Předevčírem Helenu Slanařovou našel náhodný chodec. Ležela v křoví na pokraji smrti vysílením.
„Moje sestra může z nemocnice znovu odejít. Nikdo ji tam nehlídá,“ svěřila se Jindra Randová, sestra nalezené ženy. „Její zdravotní stav se sice pomalu zlepšuje, ale další odchod by rozhodně nepřežila,“ dodává rozhodným hlasem.
I podle ředitele chomutovské nemocnice Milana Burši se případnému opětovnému odchodu nedá zabránit. Zodpovědnost za to ale odmítá. „Pacientka je svéprávná, což znamená, že za své jednání zodpovídá sama. Navíc v dokumentaci nemá záznam o tom, že by její stav vyžadoval zvláštní péči. Zdravotní sestry ji přesto častěji sledují, ale nemůžeme k ní postavit někoho, kdo by ji stále hlídal,“ uvedl včera deníku Milan Burša.
Příbuzní si chtějí Helenu Slanařovou z chomutovské nemocnice odvézt co nejdříve. Podle Jindry Randové by k tomu mohlo dojít ještě před víkendem.