Tak je tomu například v Kadani, Klášterci a Jirkově, v Chomutově pracovníci technických služeb začnou s montáží až třináctého listopadu. Někde také chystají změny. Třeba Kadaň za osmdesát tisíc nakoupila nové světelné vánoční ozdoby, kterými doplní výzdobu náměstí. „Nově osvětlená bude také Chomutovská ulice,“ doplnil vedoucí odboru výstavby kadaňské radnice Milan Straka.


Oproti loňskému roku se na vylepšenou výzdobu mohou těšit Jirkováci. „Město to bude stát 420 tisíc korun. Více než půlka šla na repasi poškozených ozdob, koupily se také nové světelné řetězy a osmička v datu 2008,“ uvedla tisková mluvčí jirkovské radnice Eva Dušková.
Do modernizace výzdoby také investoval Chomutov. „Někde jsme žárovkové osvětlení vyměnili za LED osvětlení. To má nižší spotřebu elektřiny a mnohem větší životnost,“ vysvětloval Jan Dvořák z Technických služeb města Chomutova.

Různé je také datum, kdy se ve městech světelné ozdoby rozsvítí. V Kadani to bude prvního prosince na první adventní sobotu, v Chomutově pátého prosince a v Jirkově 30. listopadu..