Moravec byl odvolán z funkce šéfa odboru, protože si v pracovní době dal panáka alkoholu na oslavu narození potomka, což také sám přiznal. Nato byl sesazen z funkce a přeřazen jinam, Moravec se poté rozhodl opustit úřad úplně.

S městem se chce soudit, protože podle svých slov byl odvolán v rozporu se zákonem. Alkohol považuje za zástupný důvod jeho odvolání, o jiném odmítl spekulovat.

Obě strany spolu nemluví, ale posílají si navzájem otevřené dopisy přes novináře (jejich plné znění najdete dole pod článkem). Moravcův případ proběhl mnoha médii, novinami i televizemi. K případu se dopisem vyjádřila i primátorka Ivana Řápková, která je také členkou Rady města, která Moravce odvolala.

Řápková v dopise Moravce ostře kritizuje, píše, že se s takovým jednáním dosud nesetkala. „Někdo by po takovém extempore chodil kanály, někdo by se chvíli styděl a snažil se na celou záležitost zapomenout. (…) Já chápu, že musí tu ostudu nějak doma vysvětlit, ale když dokonce naznačuje, že jeho odvolání mělo politický podtext, tak už je to nehoráznost,“ píše Řápková.

Exšéfa stavebního odboru také viní z arogantního chování vůči podřízeným a s jeho prací prý byla dlouhodobá nespokojenost.

Moravec se v otevřeném dopise obrací na Radu, protože za tři týdny se slyšení nedomohl. Radním pokládá několik otázek, mezi nimi i tu, proč byl hned zbaven funkce kvůli jednomu prohřešku, když byl doposud hodnocen jako dobrý úředník.

Také se ptá, proč mu byly vyměněny zámky u kanceláře. Radní obviňuje, že nejednají demokraticky, v závěru pak doufá, že ani ostatní voliči nebudou volit současné radní.

Dopis Moravce

Dopis odvolaného úředníka městu.

Reakce primátorky

Odpověď primátorky.