Budova Tesca v ulici U Sauny zeje prázdnotou. To samé se dá říci i o budově bývalé prodejny Julius Meinl na náměstí. Obě nemovitosti jsou už delší čas v nabídce realitních kanceláří, zájemci o koupi se ovšem nehlásí.


Hlavním důvodem jsou s velkou pravděpodobností ceny. Například za budovu Tesca realitní kancelář požaduje šestnáct milionů šest set tisíc korun, za měsíční pronájem pak sto třicet osm tisíc korun.
„Taková cena je pro nás nepřijatelná. O koupi nemovitosti by se uvažovalo jen v případě, že by cena klesla na rozumnou mez. Kolik by to bylo, ale nejsem schopen v současné době říci,“ řekl Deníku starosta Jirkova Radek Śtejnar. „Zároveň ale nastavené ceně rozumím, jsou to soukromé subjekty, které si chtějí vydělat.“


Jak dále řekl, v případě, že by ceny skutečně klesly a Jirkov se ke koupi odhodlal, obě budovy by byly s velkou pravděpodobností srovnány se zemí a místo nich by vyrostla parkoviště. „Na místě Tesca bych si představoval oplocené a osvětlené parkoviště nonstop hlídané kamerou. Parkovací místa by se pak lidem pronajímala,“ nastínil svou představu Radek Śtejnar.