Návrh přechodu TSmCh na obchodní společnost projednávali chomutovští radní na svém posledním zasedání. Z usnesení uveřejněném na oficiálních internetových stránkách města vyplývá, že by k tomu mělo dojít do konce října.


Náměstkyně primátora města Chomutova Jana Vaňhová, která má Technické služby města Chomutova v kompetenci, k samotnému přerodu říká: „Je to pečlivě uvážený krok, připravovaný v rámci koalice již v minulém volebním období. Za tímto rozhodnutím stojí právě ekonomická hlediska, snaha města, aby činnost TSmCh byla efektivnější a transparentnější. Nejde tedy o politický kompromis, ale konsenzus celé koalice,“ uvedla.


V usnesení radních ale rovněž stojí, že by některé činnosti TSmCh měly být z jejich provozu vyčleněny.

O které činnosti jde, se ale v tomto materiálu nehovoří. Už léta kolují dohady o tom, že by to mohlo být Kamencové jezero, které Technické služby města Chomutova spravují.

Otázky, které to měly potvrdit či vyvrátit, jsme položili náměstkyni Janě Vaňhové, která odpověděla takto:

„Na tyto otázky je zatím předčasné odpovídat, průběh a podoba transformace bude podrobně a pečlivě zpracována a prodiskutována odborníky i představiteli samosprávy. Navíc spekulativní podoba těchto otázek vyvolává dojem, že by jejich účelem mohl být úmysl vyvolat nejistotu, různé dohady a šíření fám. To považuji za nezodpovědné a jsem přesvědčena, že to ani není úmysl korektního novináře, který by měl pracovat s fakty a nikoli se zřejmě podsunutými spekulacemi,“.


O návrhu radních budou na příštím zasedání rozhodovat zastupitelé města Chomutova. Ti se sejdou 24. září.