Ulici Jana Švermy místní často přezdívají tankodrom. A není se čemu divit. Silnice je samý výtluk a samá díra.

„Je to tam opravdu strašný. Teď jsem byl zrovna u doktora a je to samá díra. Jak se otevřely hranice zvýšil se i provoz, je to zapotřebí,“ říká Antonín Kohout.


Manželé Dortovi se na opravu vysloveně těší. Jízda touto ulicí totiž zanechává následky i na automobilu. „Každá opravená silnice je dobrá. A tady skutečně přínos bude. Je to tam samá díra, je to šílený a až ostudný. Je zapotřebí to tam dát do pořádku, auta tam dostávají zabrat,“ říkají a zároveň se doplňují manželé Otta a Marcela.


„Konečně jsme dostali dotaci na Švermovku,“ s radostí oznámila starostka Vejprt Jitka Gavdunová. „Je to velice důležitá silnice, která vede k obchodnímu centru a průmyslové zóně. Po ní se dostaneme k Bille, na benzínku, nebo k TRAVEL FREE SHOPU, který se bude otevírat a na který se těšíme,“ říká starostka Vejprt Jitka Gavdunová. Kromě toho silnice vede od náměstí a navazuje na trasu k hraničnímu přechodu.


Opravovat se začne co nejdřív, tedy ihned jakmile bude znám vítěz výběrového řízení. „Silnice totiž musí být opravena nejpozději do konce října,“ informoval Miroslav Hylmar z odboru správy majetku města Vejprty.


Dotaci získalo město z evropských fondů a činí přes 124000 euro, to znamená kolem 3,1 milionu korun. Celkové náklady však budou přesahovat čtyři miliony korun. Zbytek doplatí město ze svého. „V první fázi musíme veškeré náklady uhradit my a na základě vyhodnocení dostaneme dotaci,“ vysvětlil Miroslav Hylmar.