PRO PŘEČTENÍ ROZHOVORU A VKLÁDÁNÍ OTÁZEK KLIKNĚTE SEM


Jeho strana Volba pro město získala v loňských volbách pouze dva mandáty a Tomáš Šroubek byl až třetí.
V červnu letošního roku ale z funkce radního odstoupil Jiří Jedlička ze stejné strany a Šroubek se z pozice prvního náhradníka dostal do zastupitelstva a také do rady. O tři měsíce později se začíná hovořit o tom, že by T. Šroubek mohl být zvolen místostarostou, před týdnem se jím opravdu stal.
Jméno Šroubek není v politickém životě Klášterce nad Ohří žádnou novinkou. Tomáše Šroubka nelze nespojovat se Zdeňkem Šroubkem, někdejším starostou města – je to jeho syn.


Politické názory a postoje však zřejmě nezdědil. Kandidoval za jinou stranu, i když politicky nijak výrazně odlišnou. I zástupci současné opozice, kteří Šroubka staršího zrovna v lásce nemají, přiznávají, že politicky je pro ně Tomáš Šroubek přijatelný.
Jméno Šroubka mladšího se do té doby v tisku objevovalo především v souvislosti s projektem kláštereckých lázní, o který se staral.
Coby místostarosta bude mít na starosti projekty a shánění dotací, především z Evropské unie. To je oblast, na kterou se v poslední době soustředí velká pozornost a také oblast, ve které se Tomáš Šroubek pohybuje už delší dobu jako soukromník.


To ale neznamená, že jeho volba místostarostou byla bezproblémová. Jaroslav Krejsa označil jeho zvolení za politický handl, Vladimír Klíma zase navrhoval, aby byl T. Šroubek zaměstnán na radnici jako projektový manažer, jako je to v okolních městech. Koneckonců šestnáctitisícové město se dvěma místostarosty je poměrně rarita a také trochu luxus.


Vyplatí se to Klášterci? Jak moc může být Tomáš Šroubek městu užitečný? Kolik pro něj může sehnat peněz? Je pro něj fakt, že ho mnozí spojují s jeho otcem výhodou nebo překážkou?


Můžete se ho zeptat sami. V online rozhovoru chomutovského deníku!