„Dosud nemám k události bližší informace, jen vím, že k ní došlo,“ uvedl včera Deníku Miroslav Šulta z Technických služeb města Chomutova, které mají park na starosti. „Dostal jsem zatím mail s fotografiemi kmenu a z nich vyplývá, že za pád stromu zřejmě může ztrouchnivělost kořenů,“ míní Miroslav Šulta.
Jeho odhady nezávisle potvrdili i zaměstnanci TSmCh, kteří padlý kmen odstraňovali. Ti navíc museli pokácet ještě jeden strom, který měl se zříceným stromem společné kořeny.
Bylo velkým štěstím, že se nehoda obešla bez zranění. Lavička totiž stojí podél frekventované parkové cesty, po které denně projdou stovky lidí..
„Polil mě studený pot, když jsem tu rozpůlenou lavičku viděl. V pátek bylo navíc docela pěkně, takže tam klidně mohl někdo sedět,“ domýšlí tragické důsledky František Kozáb, který si chůzí parkem denně zkracuje cestu do práce.
Podle Miroslava Šulty by mělo dojít ke kontrole vzrostlých stromů v parku, aby se podobný případ už neopakoval (o tom v článku vedle). Ve svém důsledku to může vyústit i k pokácení dalších kmenů a to v případě, že by odborníci zjistili, že podobně ztrouchnivělých stromů stojí v parku víc.