Kadaňská a Dukelská ulice v Chomutově už nejsou to, co bývaly. Jejich roli mokrých čtvrtí začínají přebírat okrajová sídliště. Deníku to včera sdělila náměstkyně primátora Jana Vaňhová. Městská policie to potvrzuje.


„Zhoršování situace na chomutovských sídlištích pozorujeme zhruba tři čtvrtě roku,“ říká Jana Vaňhová. „Dokládají to stále vyšší počty stížností občanů, výjezdů městské policie či zpráv od sociálního výboru,“ informovala.
Podle městské policie jsou nejhorší sídliště Kamenná a Písečná, konkrétně pak ulice Jirkovská. Problémem těchto lokalit je předně skladba obyvatel, jejíž nezanedbatelnou část tvoří takzvaní problémoví občané. Olej do ohně přilévá velké množství tamních heren a barů, což nám potvrdil i mluvčí chomutovské městské policie Vladimír Valenta. Podle něho se situace systematicky zhoršuje poslední dva roky.


„Je to hrozné. Už několikrát mi tu party výrostků ukradly poklice u auta,“ říká obyvatel Písečné, který nechce být jmenován. „Bývalo to slušné sídliště, teď abych se pomalu bál vycházet ven,“ říká pro změnu o Kamenné důchodce Vladimír Vácha.


Přesným opakem sídlišť jsou neblaze proslulé ulice Kadaňská a Dukelská. Ty dříve platily za části města, kde nebylo radno vycházet ven po setmění. Jak náměstkyně primátora uvedla, tyto ulice už svou negativní pověst ztrácejí. Slušné čtvrti by z nich podle ní mohly být do dvou let.
„Z Dukelské a Kadaňské máme čím dál tím méně stížností a městská policie tam řeší čím dál tím méně případů,“ uvedla k tomu Jana Vaňhová.

 

 

 

 


Krokem, který by změnu k lepšímu měl uspíšit, je například nabídka šestice městských bytů na Kadaňské. Byť jde o byty na svépomoc s následnou možnosti odprodeje, ještě před samotnou dražbou, která proběhne za několik týdnů, do nich město investovalo tři sta padesát tisíc korun.
Radnice chce touto investicí ukázat, že i na Kadaňské je místo, kde mohou žít bezproblémoví občané.