Ten byl zatím ve svém vyjádření opatrný. „Odvolání zatím neproběhlo. Důvody ještě neřeknu,“ nechal se slyšet starosta včera. „Zatím jsme o tom pouze diskutovali, hlasovat teprve budeme,“ dodal.


Radní by o odvolání ředitelky mohli hlasovat již na příštím zasedání Rady města, které je naplánované na příští pondělí – 16. června.
Zaměstnanci KVIZu se o chystaném odvolání své ředitelky také dozvěděli, a proto se jako členové odborů sešli se zástupci města. „Pozvali jsme si pana starostu a místostarostu, aby nám vysvětlili situaci a potvrdili, zda jde o fámy nebo ne,“ potvrdila Deníku zástupkyně ředitelky Lenka Francová. „Sdělili nám, že bude ředitelka odvolána, a že nový ředitel nastoupí od 1. července,“ popisuje výsledek setkání.


Důvody k odvolání se však zaměstnanci nedozvěděli. „Z toho, co nám říkal pan starosta, jsem pochopila, že ředitelku odvolají jen kvůli drobnostem, a že nejsou žádné zásadní problémy. Hlavním důvodem k odvolání je prý komunikace,“ říká Libuše Hřibová, průvodkyně zámkem Červený hrádek, který spravuje KVIZ.


Sama ředitelka KVIZu Hana Procházková už o svém odvolání také slyšela. „Minulý týden mi starosta řekl, že mě odvolají,“ připustila. S odvoláním však nesouhlasí. „Nemám pocit, že bych něco až tak pokazila. Zámek se konečně po dvou letech dostal do stavu, kdy funguje,“ říká. „V loňském roce jsme dokonce předčili předpokládané tržby. Místo tří milionů jsme vydělali pět milionů sedm set tisíc,“ dodává.


Hana Procházková nastoupila do funkce ředitelky KVIZu před dvěma lety. Mezi její povinnosti patří řízení řízení Informačního centra, Městské věže, zámku Červený hrádek a také provoz historických sklepů a Městské knihovny.