Někteří se pro zahřátí posilnili sklenkou něčeho tvrdšího a pustili se do práce.


Rozestavěli nářadí, napustili kádě a začali lovit. Rybník byl po měsíčním vypouštění takřka bez vody a tak mohlo dojít k postupnému pouštění ryb do loviště. Každou rybu, ať už to byl kapr, lín, amur či nějaká drobotina, která uvízla v připravených podběrácích, rybáři roztřídili, čímž zpečetili její osud.
Téměř pět tisíc ryb putovalo do sportovních vod místní organizace a skoro deset tisíc kusů do chovného rybníka v Otvicích.


„Výsledky jsou dobré. Nebyl žádný úhyn a třicet až čtyřicet metráků obilí, které přes léto stačily ryby sníst, je na nich vidět,“ pochvaloval si hospodář rybářského svazu Stanislav Klimeš.
Podobný rituál čeká Chomutováky každou sobotu až do 4. listopadu. Čeká je výlov čtyř rybníků.