Je podle Vás smlouva v pořádku a nehrozí nic z toho, co naznačovali komunisté při zasedání zastupitelstva?
Domnívám se, že smlouva je na takové úrovni, aby celá investiční akce mohla být zahájena. Jsou v ní zakotveny povinnosti pro obě strany. Žádná smlouva není dokonalá a smluvní strany vždy musí mít zájem ji plnit. Po formální stránce sebedokonalejší mnohastránková smlouva stejně není zárukou, pokud některý z účastníků začne hledat cesty, jak ji neplnit.
Obáváte se o průběh celé akce, pokud klub KSČM opravdu podá žádost o předběžné opatření na neplatnost smlouvy?
Pokud by soud vyhověl návrhu na předběžné opatření, tak se samozřejmě celá akce může termínově protáhnout. Neumím si ale představit konkrétní podmínky, za nichž by soud v současné době zasahoval do sjednávaného smluvního vztahu.
Pomáhal jste vy jako právník nějak při vzniku této smlouvy?
Při vzniku této smlouvy jsem jako právník nepomáhal. Její tvorba byla záležitostí právního oddělení magistrátu. Zúčastnil jsem se koaličního jednání před zastupitelstvem dne 26.3.2007. V minulosti jsem se jako právník podílel na tvorbě předchozích smluv. Jednalo se ale o zcela jinou variantu vzájemných práv a povinností mezi městem a firmou Amadeus. Od tohoto řešení spočívajícího ve výměně nového stadionu za starý se však v průběhu jednání odstoupilo a připravila se současná smlouva.