Na posledním brífinku se sešla jen hrstka lidí. Město totiž zapomnělo vyvěsit plakáty, jak je zvykem. Tentokrát však nezapomněli a sál byl zase plný, chvílemi jím opět otřásaly emoce. Všechna místa k sezení byla obsazená, a tak někteří postávali uvnitř zasedací místnosti.

Témat k diskuzi bylo mnoho, a tak se ohlášená doba trvání od 16 do 17 hodin opět prodloužila. Poslední lidé odcházeli kolem sedmé hodiny.

Většina z těch, co se dostala ke slovu, nezapomněla alespoň jednou větou zmínit problematiku odvolání Přemysla Rabase z funkce ředitele zooparku. Primátorka Ivana Řápková tak několikrát musela opakovat důvody, které k tomuto kroku vedení města vedly. Přesto svojí odpovědí přítomné nedokázala uspokojit.

Další sprška výtek se snesla na městskou policii. Lidé si stěžovali na to, že nejsou strážníci v ulicích vidět jinak než v autech a že jejich činnost a aktivita je nedostačující. Někteří dokonce poukázali i na přestupky samotných policistů. Své si vyslechl i zástupce Policie ČR.

Samozřejmě zazněly i otázky, které by vedly k zpříjemnění a zlepšení běžného života. Ty se dotýkaly Technických služeb, problémů s cyklostezkami či parkováním.

Primátorka Ivana Řápková se snažila zachovat klid, přestože se lidé chvílemi nedokázali ovládnout a neubránili se různým výkřikům. Často také podpořili něčí nebojácný dotaz či ironicky zatleskali odpovědi primátorky. Přesto primátorka neudržela svou kamennou tvář až do konce, a to zejména když ji pan Mašek řekl: „Řápková vy lžete“.

Další mítink s občany by se měl uskutečnit, jako vždy poslední čtvrtek v měsíci. To znamená 29. května v zasedací místnosti radnice.