„Včera jsme přijali trestní oznámení na neznámého pachatele. Zatím to šetříme jako násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci,“ potvrdila Pivková s tím, že víc informací policie zatím poskytovat nebude.

Primátorka Deníku nezvedla telefon. V dopise byl také list papíru s vyhrůžkou napsanou velkými psímeny: "Tohle je poslední varování. Vypadni z radnice se všemi svými zloději, jinak tě čeká smrt. Na každou svini je někde kulka. Na tebe čeká už dlouho." Psaní však primátorce nedorazilo. Poštovní úřednice podle serveru iDnes nahmatala v obálce náboj a zásilku vyřadila jako nebezpečnou.

Primátorka čelí v poslední době kritice ze strany řady obyvatel. Považují ji totiž za hlavní postavu, která hrála roli v odvolání ředitele zooparku Přemysla Rabase, který byl mezi lidmi velice oblíbený. Předtím ji kritizovali za zpoplatnění středu města či za pronájem Kamencového jezera.

Sama Řápková spojila dopis právě s posledním případem – odvoláním Rabase. „Největší konflikt řešíme s panem Rabasem, nelze proto vyloučit, že to s tím souvisí,“ řekla Řápková pro iDnes. „Já mám své podezření, ale věc šetří policie,“ dodala.

Přemysl Rabas nařčení odmítl."Je to absurdní," řekl Deníku. "Já ani nikdo z lidí kolem nemá takové trapné chování zapotřebí."

Podobný případ není na české politické scéně první. Nábojnice v dopise dostalo pět politiků při únorové volbě prezidenta. Tehdy to vypadalo, že je mají dopisy zastrašit, aby nevolili Václava Klause.