Neformální snídani s novináři poslanec uspořádal úplně poprvé. Za stolem se sešli redaktoři Deníku, týdeníku Nástup, televizního zpravodajství Dakr nebo například Mladé fronty.

„Myslím si, že Čunkova kauza by mohla být účelová. Za medializaci si ale může sám, svými výroky,“ zaznělo na účet aféry hýbající veřejným míněním z úst Jiřího Polanského.

Poslancům podle jeho slov nedá spát ani připravovaná reforma veřejných financí, kvůli které vyšli do ulic odboráři z celé republiky. „Na 14. srpna je svoláno mimořádné zasedání, jehož předmětem je právě reforma.
Zkušenější kolegové ale říkají, že mimořádné zasedání může proběhnout i dříve,“ uvedl Polanský a na vysvětlenou dodal, že se bude zasedat i přesto, že v létě mají poslanci takzvané parlamentní prázdniny.


Co se týče regionálního tématu číslo jedna – zimního stadionu – je Polanský pro výstavbu. Tvrdí, že díky jeho poloze může dojít k oživení lokality Zadní Vinohrady.

Poslanec Jiří Polanský je ve sněmovně Parlamentu České republiky už přes rok.
Podle hodnocení chomutovského deníku z 15. června je ze všech čtyř poslanců za Chomutovsko nejodvážnější v projevech a málo, na rozdíl od jiných, v poslanecké sněmovně chybí.
Minusové body si vysloužil, vzhledem ke svému povolání právníka, za nízkou aktivitu při předkládání zákonů a nebo jejich veřejných komentářích. ⋌(vj)