Možná ještě letos by mělo dojít ke zbourání městské tržnice, která je v ulici U Městských mlýnů v sousedství náměstí 1. máje. Město chce namísto ní vybudovat parkoviště a veřejné WC. Důsledkem toho by mohla být zrušena část parkoviště na zmiňovaném náměstí, čímž by vznikla pěší zóna. Stovky Chomutováků jsou ale proti.
 
„Tržnici chceme zachovat. Můžeme si tam všechno nakoupit, kousek je hned několik autobusových zastávek,“ nechala se slyšet jedna ze signatářek petice na setkání občanů se zastupiteli města za KSČM, které proběhlo tuto středu.
„V okolí je i několik parkovišť, přičemž to u knihovny je skoro pořád prázdné, protože se tam platí. Tak nechápu, proč by se měla tržnice bourat,“ uvedla.
Podle náměstka primátorky města Chomutova Jana Řeháka bude konečné rozhodnutí o zbourání či nezbourání tržnice v rukou zastupitelstva.
„Jde o celkovou koncepci zatraktivnění centra města a odstranění tržnice je jednou ze součástí. Lidé se nemusejí bát, že žádná tržnice v Chomutově nezůstane. Tu plánujeme vybudovat v ulici Hálkova,“ uklidňuje nespokojené obyvatele Jan Řehák. Jak dále uvedl, k případné demolici nynější tržnice dojde až v době, kdy nová bude stát.
 
Přesto – podpisová akce stále běží. Ti, co se chtějí pod petici podepsat, mají na to ještě několik málo dnů. Volné podpisové archy visí v budově Okresního výboru KSČM v ulici Mostecká. V pondělí chtějí komunističtí zastupitelé předat petici na podatelnu magistrátu.