Město plánuje v parku, který se nachází mezi ulicemi Palackého a Na Stráni, vybudovat volnočasové, odpočinkové centrum Vyrůst by zde měla dětská hřiště, skatepark a lezecká stěna. Místo by zde mělo být i pro míčové hry a petanque.


Součástí nově zrekonstruovaného parku bude také obnovené dopravní hřiště, kde se budou moct prosadit malí řidiči. Lokalitou povede také cyklostezka, která by sloužila také pro in- line bruslaře.


Pracovně nazvalo vedení města projekt Olejomlýnského parku Zóna aktivního odpočinku. Projekt bude sestaven dohromady ze tří studií odbornou firmou. Zakomponována bude studie ze studentské soutěže, studie od zastupitele Jiřího Sadílka a studie Výzkumného ústavu okrasného zahradnictví.


V první fázi se nezapomene ani na obnovu zeleně. V další etapě město přemýšlí i o stavbě víceúčelové sportovní haly a parkoviště, které by mohly stát ve spodní části parku. Tam je pozemek, který v současnosti patří Úřadu státu pro zastupování ve věcech majetkových. Město se jej pokusí získat do svého vlastnictví a po té by byla druhá etapa v jasnějších obrysech.


Kdy se podaří vizi uskutečnit bude z velké části záležet na zisku finančních prostředků. Město by chtělo peníze získat od Evropské unie. Zde by se mohlo povést získat až sedmdesát pět procent z celkové ceny, která bude známa až po konečném vytvoření projektu. Na protifinancování dotace má město své prostředky.


V současné době slouží Olejomlýnský park jen jako prostor na procházky a venčení psů. Na podzim si zde děti pouští draky a občas se zde koná nějaká podobná akce pro děti. Ostrůvek zeleně je vzdálen jen pár minut chůze od centra Jirkova. Je obklopený rodinnými domky a v horní části je penzion s restaurací a zahrádkou.