Počet parkovacích míst se má výrazně zvýšit. „Dneska jich máme v areálu zhruba dvě stě padesát a bude jich minimálně o osmdesát víc. A ještě uvažujeme o dalších variantách,“ informuje ředitel Nemocnice Chomutov Petr Hossner.

Parkovací systém pro pacienty s sebou přinese i další změny. V současné době jsou do nemocnice pouze dva vjezdy. Po zprovoznění parkovacího systému přibyde ještě jeden. „Jeden vjezd bude určen pro veřejnost. Budou tam automatické závory, takové jaké jsou například na letišti. Tam si řidič vyzvedne lístek. U výjezdu pak bude platební terminál, kde se bude platit,“ nastiňuje blízkou budoucnost Petr Hossner. „Po nějakou nezbytnou dobu potřebu na naložení vyložení to bude zdarma. Zaměstnanci pak budou mít vlastní ID karty. Tento způsob už je vyzkoušený v Masarykově nemocnici,“ dodává.

Nový vjezd chce nemocnice zprovoznit z přední strany nemocnice, vedle lékárny. Vyjíždět z areálu nemocnice by se pak mělo zadní bránou.

Kolik bude parkovné v areálu nemocnice stát, není ještě jasné. „Regulační poplatek bude jen proto, aby tady parkoval jen ten, kdo má. Musíme to ještě sladit s ostatními nemocnicemi Krajské zdravotní a s městem,“ říká Hossner.

Osmdesát nových parkovacích míst, ve kterých je počítáno také s místy pro invalidy, vznikne díky rozšíření některých komunikací uvnitř areálu, pevným vyznačením parkovacích míst, ale i vybudováním nových parkovacích ploch.

Už nyní jsou v areálu nemocnice umístěny nové značky, které poukazují nato, kde se smí a nesmí parkovat. Platit by měly podle ředitele začátkem příštího roku, kdy bude parkovací systém zprovozněn.

Parkovací místa budou k dispozici možná ještě letos.. „Jestli to počasí umožní, tak všechny zemní práce co jsou, se udělají ještě do konce roku. Pak už je zapotřebí jen zprovoznit a nainstalovat automatické závory,“ tvrdí ředitel.

Do budoucna by vedení nemocnice zkvalitnilo parkování i kolem nemocnice. „Pozemky před poliklinikou jsou nemocnice,“ poukazuje na další možnosti ředitel.

Také ředitel nemocnice Petr Hossner, když před rokem do nemocnice přijížděl jako její nový šéf, byl kritikem parkování v nemocnici a kolem ní. „Bylo to první, co mi padlo do oka,“ řekl tehdy.

Řidiči se už nyní na parkovací systém v nemocnici těší.„V nemocnici jsem byla nedávno s malou na kontrole. Nemohla jsem nikde najít místo. Parkovací systém uvnitř nemocnice určitě uvítám. Klidně si za to i zaplatím,“ říká Chomutovačka Adéla Bydžovská.