O případu už jsme psali podrobně, nyní se Deník zajímal o to, zda magistrát postihne i další úředníky. Ze slov odvolaného Moravce totiž vyplynulo, že někteří úředníci jeho pozvání na panáka přijali, jiní odmítli.


Úředníci do trubičky nedýchali


Ty, co se s vedoucím na zdraví jeho nově narozeného potomka napili, ale žádný postih nečeká. Podle tajemníka magistrátu Theodora Sojky, pod něhož úředníci spadají, se totiž řešilo pouze pití šéfa odboru. „Upozornění od občana přišlo na pana Moravce, a událost s ním byla řešena diskrétně. Zaměstnance nelze potrestat, nemáme vůči nim žádné důkazy, na rozdíl od pana Moravce,“ uvedl tajemník.


Dýchat do trubičky tak musel pouze vedoucí odboru, ostatní si tajemník do své kanceláře nepozval.


Tajemník to vysvětluje i tím, že podle něho panovala na odboru atmosféra strachu a někteří úředníci se obávali nabídku odmítnout.
Jediným potrestaným tak zůstává Moravec, který byl odvolán z řídící funkce. Přeřazení na nižší pozici odmítl, s radnicí se hodlá soudit. Podle něho neměla na jeho odvolání podle zákona právo.


Podle něho byl jeden panák na oslavu narození potomka pouze zástupným důvodem pro jeho odvolání, ovšem o jiných příčinách odmítá spekulovat.


K případu se vyjádřila také primátorka Ivana Řápková, která trest podpořila a postavila se za tajemníka. Podle ní je pití alkoholu velkým proviněním. Dodala, že magistrát bude postihovat úředníky, kteří neplní své povinnosti.